“Badalona som tots i totes” i els “Moviments Glocals”

Avui, dia 15 de juny de 2011 a les 7 de la tarda al Museu Municipal de Badalona es projecta un audiovisual, “Moviments Glocals” dirigit per Xavier Gonzàlez.

Això no és que sembli un anunci, és un anunci. Un anunci del tret de sortida que dóna Badalona som tots i totes per caminar amb dignitat i orgull pel nostres carrers, aquests quatre anys més que alguns tindrem la immensa sort –creuem els dits!– de viure en aquesta ciutat glocal que –no ens enganyem– ho ha estat des de mitjans del segle passat, per no dir des de sempre!

Glocalització –la barreja de globalització i localització– o per alguns Dochakuka, el terme japonès que ve de Dochaku (el que viu en la seva pròpia terra), és un terme bàsicament econòmic, però també cultural i fins i tot un terme que engloba art i tecnologia: The Glocal Project. Avui, però, serà Badalona i el Museu municipal on els “Dochaku” de Badalona, o sigui tots i totes, podrem escoltar: Rahim, Saeed, Hanan, Orlando, Ruijun, Maribel, Florinel, ciutadans i ciutadanes de Badalona.

“Badalona som tots i totes” ha fet molta i molt bona feina aquests darrers anys, feina que a vegades queda soterrada pels que criden més fort i no els agrada massa la glocalització, ni tampoc l’entenen ni la volen entendre, ja que viuen en la idea única i perpétua del “tot allò que no sigui jo, no pot ser bo”. Malament.

“Escoltar” és el verb imprescindible per entendre. I quan s’escolta desapareixen les pors i les mentides, perquè la veritat només pot ser diversa i només parant les orelles hom és més lliure. Avui, continuarem parant les orelles i donant gràcies a Déu –els cristians així ho fem– per haver tingut la sort de viure –alguns encara que sigui per temporades– en aquesta magnífica ciutat de Catalunya.

Posted on Juny 15, 2011, in badaleak, Badalona, Fent bullir l'olla, Pep Mita and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 1 comentari.

 1. Per entendre moltes coses un les pot viure, pero en cas de que no les visqui pot escoltar a qui si que ho ha viscut. Tota una llastima que ahir no em pogués apropar per escotar i apendre una mica mes.
  En tot cas i sempre desde la ignorancia pero el mes absolut respete , em queda la sensació que amb el tema dels nouvinguts (immigrants o com voleu dir-li) s’ha mirat d’entendrels, d’escoltar-los, d’acompanyar-los, d’integrar-los….etc…etc..
  (Una feina molt dura, dificil i alhora desagraida per part de moltissima gent), pero em queda , com deia, la sensació que s’ha fet curt per que sembla que nomes s’ha mirat a un costat.
  Quin costat sembla que ens hem deixat de mirar..?? Doncs el que no son nouvinguts.. els que son a casa seva, els que tenen les seves costums, manies,tradicions,etc.
  S’ha fet un esforç per integrar als que arriben pero sembla que no s’ha fet l’esforç a qui realment els tenia que acollir al seu barri, a la seva escala, al seu parc.
  Ara ens hem trobat molts i molts vots a favor d’un PP (em nego a dir Xenofob) per part d’aquesta gent que te aprop de casa seva a gent nova de cultures totalment diferents…
  Ara a aquesta gent els criminalitzem, els diem que el PP els ha enganyat, els tildem de xenofobs.. i tot aixó per que no fan el que no els hi hem explicat ni ensenyat.. i ara tots a corre per tirar enrera estereotips que han calat a molta fondaria de la gent. (ajudes, metges, beques,horaris).
  Personalment no crec que tota aquesta gent sigui xenofoba.. simplement que hem donat per fet que ajudant nomes al nouvingut la feina ja està feta…
  i ara resulta que haurem de fer mes feina i pensar una mica mes , no en el que arriba, si no en el que ja està.
  Una feina didactica , fent veure a la gent l’enriquidor de les noves cultures, fent veure a la gent que els nouvinguts , persones tots, ho son per les extremes dificultats a la seva terra… que el nouvinguts no venen a casa nostra, s’en van de la seva…

  Es normal que el que está a casa seva senti un punt inclus d’enveja en veure el suposat ajut a gent que encara no ha fet res per aquest pais i que doni la sensacio d’oblit total als que porten aixecant-lo fa molts anys.

  Espero que s’hagi pogut entendre el que dic…que no es cap queixa ni critica sino un comentari de la sensacio que tinc i mes despres dels resultats , NO nomes a Badalona, de les eleccions.
  En el fons tots som bona gent pero a vegades ens falta info.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: